Intensief hoefseminar 21. und 22. September 2019 NL

More Views

Intensief hoefseminar 21. und 22. September 2019 NL
€280.00
Incl. 19% Tax

Availability: In stock

2-daagse intensief hoefseminar
Voor paardeneigenaren, natuurgeneeskundigen, dierenartsen en andere geïnteresseerden. 1,5 dagen theorie en 0.5 dagen praktijk.


* Required Fields

Description

Details

Omschrijving:

2-daagse intensief en holistisch hoefseminar voor paardeneigenaren en paardenvakmensen!

Na uitgebreid de anatomie bestudeerd te hebben gaan wij verder met de functies van de hoef. Er zijn veel details die wij onder de loep gaan nemen waardoor u als deelnemer na het seminar de mogelijkheid en vaardigheid heeft om te herkennen of een hoef goed functioneert of ook niet, c.q. of de hoefverzorging wel goed klopt.
Verder worden tijdens het seminar veel aspecten en verbindingen tussen de hoeven en andere organen en de algehele gezondheid van het paard besproken.

Het seminar geeft onder andere antwoord op volgende vragen
:

  • Hoe is de hoef opgebouwd en hoe functioneert de hoef?
  • Hoe functioneert de doorbloeding in de hoef en waar hangt de doorbloeding van af?
  • Welke behandelingsmogelijkheden bestaan er voor schijnbaar kansloze gevallen zoals hoefbevangenheid, hoefkatrolproblemen en andere ernstige hoefaandoeningen?
  • Wat zijn de uitwerkingen van hoefbeslag?
  • Welke mogelijkheden omtrent alternatieve hoefbescherming zijn er?
  • Kan een paard met functionele hoeven ook over grove ondergronden comfortabel gereden worden?
  • Wat voor voeding & huisvesting heeft mijn paard nodig om gezond te blijven?

Voor een holistische benadering is het vooral belangrijk om diepgaande kennis over de daadwerkelijke behoeftes van paarden te hebben. Hieruit ontstaan concepten voor een op het paard afgestemde en passende huisvesting.

Het praktijkgedeelte draagt op een indrukwekkende manier de theoretische opgedane kennis over in de praktijk. De haptische waarneming wordt tijdens dit deel van het seminar geschoold.
De sectie van het paardenbeen levert op een unieke manier het bewijs voor de daadwerkelijke functies van de peesspanning bij hoge hielen en een bodemparallel hoefbeen.  

Opmerking voor de praktijk:
Neemt u voor het praktijkgedeelte zo mogelijk en nodig warme kleding mee. Indien aanwezig is het handig om uw eigen gereedschap, zoals bekapschort, messen en een rasp mee te nemen. Gereedschap kan anders ook ter plekke geleend worden.
Belangrijk is dat u vooral handschoenen meeneemt!

Documentatie:

 Tijdens het seminar ontvangt u van ons een Engelstalige hand-out met de meest belangrijke foto's en omschrijvingen uit de cursus. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om de hand-out aan te vullen met persoonlijke aantekeningen zodat de uitleg van de docent beter onthouden kan worden!

Plaats:

Huftherapie- und Trainingszentrum für Pferde Christoph Gehrmann

Hüllscheider Weg 2  D-53940 Hellenthal-Losheim fon: 06557 9019510

www.hufklinik-eifel.de


Tijden:

1. dag: 10.00 -17.00 uur
2. dag: 09.30 -16.30 uur


Opleiding:
Het seminar is voorwaarde voor de deelname aan de 2 jarige deeltijdopleiding in de Eifel, Duitsland. http://www.equine-institut.com/de/ausbildung/hufheilpraktiker-2.html

Dit seminar is geen opleiding en bekwaamd ook niet om na twee dagen zelf paarden te kunnen bekappen, maar om diepgaande kennis op het gebied van hoef- en paardengezondheid op te doen.
Het oefenen op kadaverhoeven kan mensen die al bekend zijn met de hoefverzorging en al bekappen uiteraard helpen om hun technieken nog meer te verfijnen, maar in eerste instantie doelt het oefenen erop dat men zijn haptische waarneming van de hoefstructuren schoolt. 

Additional Information

Additional Information

Postcode 53949
City Losheim
Date 21 Sep 2019
SKU intensief-hoefseminar-2019-09-21
Lieferzeit No
Reviews

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.